Dobrodošli!

Na gornjim linkovima mogu se dobiti sve potrebne informacije pomoću kojih se može naučiti početni nivo hebrejskog jezika (poznat kao "alef" nivo), kao i drugi nivo (poznat kao "bet"). U pitanju su video predavanja kurseva koji su održani u Beogradu tokom jeseni 2008. i proleća 2009. godine, zatim knjige po kojima se učilo na kursevima (u pitanju su udžbenici koji se koriste na najprestižnijem svetskom univerzitetu za hebrejski jezik - Hebrew University of Jerusalem), kao i audio snimci tekstova iz pomenutih knjiga. Predavač je Željko Stanojević, jedan od najboljih poznavalaca hebrejskog jezika na našim prostorima, koji je diplomirao hebrejski jezik na Univerzitetu Haifa, Izrael, i predavao hebrejski jezik na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Predavač je autor Hebrejsko-srpskog rečnika koji se može nabaviti u većim knjižarama u Beogradu ili se može se naručiti u mekom i tvrdom povezu od izdavača na linku ovde.

U planu je održavanje i snimanje trećeg nivoa hebrejskog jezika, ili "gimel" nivoa, koji predstavlja nivo koji je potreban za studiranje na fakultetima u Izraelu. Za one koji su zainteresovani za učenje hebrejskog jezika u Izraelu, preporučujemo sledeće škole hebrejskog jezika (poznate kao "ulpani"):

Ulpan Morasha

Milah Ulpan

Hebrew University of Jerusalem

Machon Meir

Na donjim linkovima (online kurs) može se besplatno skinuti ili pogledati ceo kurs hebrejskog jezika, nivoi alef i bet. Ovi kursevi se mogu nabaviti i na diskovima, ukoliko neko želi bolji kvalitet video snimaka. Za narudžbe diskova kontaktirati cps.info@yahoo.com

Knjiga sa tabelama hebrejskih glagola može se preuzeti ovde.

Za sva pitanja i nejasnoće vezano za predavanja hebrejskog jezika, može se kontaktirati predavač putem e-maila: hebrejski@gmail.com

Oni koji nauče ceo kurs (alef ili bet), mogu da kontaktiraju predavača i da traže da polažu ispit, a u slučaju pozitivno rešenog testa (ispita), biće im izdat sertifikat (diploma) od strane Instituta za hebrejski jezik i književnost da su završili kurs hebrejskog jezika.

Cena kurseva hebrejskog jezika na diskovima, nivo alef (na 4 diska) i nivoa bet (na 2 diska), na kojima se nalaze skenirane knjige, svi audio zapisi lekcija iz knjiga na hebrejskom jeziku, i sva video predavanja, iznosi 10 evra po jednom kursu, plus poštarina. Kursevi na diskovima se mogu naručiti putem e-maila:
cps.info@yahoo.com
U Hrvatskoj se kursevi na diskovima mogu naručiti putem e-maila: postanak@gmail.com
U Bosni i Hecegovini se narudžba može izvršiti putem e-maila:
cps_bih@yahoo.com

Na linku ovde moze se pogledati TV emisija o hebrejskom jeziku u kojoj govori prof. Zeljko Stanojevic,

 

Vaznost hebrejskog jezika